Synth, pop eller annan musikstil

Det finns olika musikstilar och för det mesta så skapar vi vår musiksmak då vi är unga. Om vi lyssnat mycket på syntmusik då vi är ung så följer denna stil gärna med upp i åldern. I vissa fall så kan vi även få influenser från våra föräldrar men de flesta gångerna så bildar vi vår egna uppfattning om den musik vi tycker om och lyssnar på.

Populära syntgrupper

Då synten kom in i musiken så blev det helt klart intressant för vissa att experimentera och bilda grupper baserad enbart på dessa instrument. De grupper som var och fortfarande är populära är bland annat Kraftwerk, Jean Michell Jarre och Depeche Mode för att nämna några. Många gånger så följer ett mode med en musikstil och så även in om synth. Idag så kanske det inte är lika markant som det var en gång på 80-talet.

Populära popgrupper

Många gånger så kan det skilja beroende på vem du frågar om populära popgrupper. Det skiljer sig beroende när man är född. De som är födda på 70 och 80-talet skulle nog inte ha samma grupper som den som är född under 90- och 2000-talet. En av de nutida mest populära grupperna är One Direction men som sagt smaken är så olika så frågar du någon annan så finns det andra grupper som är än mer populära.